Interaktív térkép


View Budapesti játszóterek in a larger map

2010. április 6., kedd

XIII - Lőportár dűlő - Lőportár utca / Tüzér utca

A Lőportár-dűlő igazgyöngye. (Igen, van ilyen, hogy Lőportár-dűlő, és nem, nincs ott semmi emlitésre méltó a Lehel piacon kivül.) Egész új, és egész jól tartja magát. (Az feltűnt már másnak is, hogy a játszóterek közelében majdnem mindig van egy templom is.)
Megközelíthető: A Kassák-Taksony-Tüzér-Lőportár négyszögben, a Lehel piactól két sarokra. Parkolóhely - meglepő módon - mindig van. Két metrómegálló is a közelben, villamos és troli egy sarokra. Tömegközlekedők álma. Bringásoknak is ajánlott, mert a Kassákon felfestett kerékpárút hivogat és még kerékpárparkoló is van kettő.
Mi van: mászóvár csúszdával (egy óriási a nagyoknak és egy kisebb a törpéknek), hinta nagyoknak, homokozó koszos homokkal és kaviccsal (!?), árnyék és padok bőven, ivókút (!), focipálya (külön elkülönített rész a törpéknek), óriáscsúszka (amikor működik), mászófal (!) és sok zöld. Néha van még Rómeóka, és válogatott káromkodásokat üvöltő anyukája aki egyébként csendben szotyizik és cigizik, illetve a szomszédos kutyafuttatóban testközelből megcsodálható egy sajátos szubkultúra.
Mi nincs: WC, hinta kicsiknek, szotyimentes övezet















4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. "Nincs említésre méltó a Lehel-piacon kívül" ??, A Lehel-piac megszűnt,ami helyette van,az egy förmedvény,ízléstelen,stílustalan,összecsapott tákolmány..hogyne lenne említésre méltó?Annak,aki itt nőtt fel,minden utca jelent valamit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt lakunk, így bizton állíthatom, tényleg semmi említésre méltó

      Törlés